2007: Start de Automotive în Republica Moldova

Primul investitor
în Automotive Moldova

Grupul DRÄXLMAIER stabilește prima locație în Bălţi, Moldova. În doar câteva luni, clădirea este reparată, sala e decorată și echipată cu cele mai noi echipamente pentru producția de sisteme de cablu. Pentru viitorii lucrători sunt organizate cursuri de formare profesională. Aceasta este cea mai mare investiție străină în Moldova în acest an. Se începe producția de sisteme electrice pentru clienții din industria de automotive premium.

2011-2012: Locație și proiecte noi

Construcția
fabricii 2

Compania germană DRÄXLMAIER realizează o investiție importantă în Moldova. Odată cu cucerirea unui nou client și a unui nou contract, se începe construcţia fabricii de producție 2. Pe 10 mai 2011 are loc deschiderea oficială a acestei fabrici. DRÄXLMAIER este din nou lider în vederea investiţiilor majore în Moldova. Implementarea standardelor pentru dezvoltarea, producerea și livrarea sistemelor de cablaje electrice pentru autovehicule premium este finalizată cu succes.

Grupul DRÄXLMAIER continuă tendința de creștere și dezvoltare. Sunt primite comenzi noi și activate noi linii de producție. Din 2012, DRÄXLMAIER Bălţi a înfiinţat sectorul de asamblare finală a cablajelor specifice necesităţilor clientului (KSK), unde sunt produse cablaje pentru modelele electrice şi hibrid.

2014: Dezvoltare și inovații

Proiecte
inovaționale

În 2014 la iniţiativa DRÄXLMAIER are loc lansarea unui proiect pilot de educație tehnică duală vocaţională în colaborare cu școala profesională Nr.5 cu următoarele specialități: electromontor utilaje de dispecerat și teleautomatică, operator maşini-unelte automate şi semiautomate, cât şi operator depozite mecanizate și automatizate.

Tot în 2014 are loc deschiderea specialităţii ”Ingineria și Managementul în Transportul Auto” la Universitatea de Stat "A.Russo" din Bălţi, de asemenea propus de DRÄXLMAIER în colaborare cu Ministerul Educaţiei şi Universitatea din Landshut în cadrul proiectului ”Automotive Academy”.

2016-2017: Extinderea capacităților

Dezvoltarea
capacităților

Datorită necesității de a crește capacitatea de producție, Grupul DRÄXLMAIER construieşte extinderea fabricii de producție 2 din Bălţi. În vara 2017 lucrările de construcție sunt finalizate. Are loc lărgirea producției și creşterea considerabilă a numărului de angajaţi.

La finalul 2017, la Chişinău se deschide un alt proiect DRÄXLMAIER - Birou de Dezvoltare Produs. Biroul este concentrat pe dezvoltarea componentelor pentru iluminare ambientală și piese din plastic, realizată de ingineri-proiectanți pentru proiecte internaționale.

2018-2019: Extinderea geografică

Extinderea
la sud

În 2018 are loc construcția fabricii de producere a cablajelor electrice lîn sudul țării, la Cahul. Pe 15 octombrie se începe procesul de producție. Pe 25 august 2019 are loc inaugurarea fabricii din sud.

2021-2023: Implementarea inovațiilor

Concepte
inovatoare

În 2021 noul concept de producție și micromanagement „OMEGA și Springer+” în asamblarea finală la Bălți combină know-how-ul din toate funcțiile. Practic, în cadrul conceptului, liniile de producție existente au fost transformate în forma literei grecești Omega. În acest scop, au fost conectate și reprogramate două linii de alimentare existente. Noua linie de producție în formă de omega oferă timpi de ciclu redus și optimizează resursele. În 2022-2023 a fost construită și a început activitatea a doua linie de acest tip.

DRÄXLMAIER Moldova azi și mâine

Mobilitatea
viitorului

În viitor, mașinile vor funcționa autonom, conectate în rețea și alimentate complet cu energie electrică. DRÄXLMAIER este deja configurat optim pentru schimbările din industria auto. Locațiile din Moldova planifică proiecte noi, care vor contribui la dezvoltarea și creșterea inovatoare și sustenabilă, pentru segmentul auto premium, bazată pe mai multă digitalizare, automatizare și standardizare, perfecționarea proceselor și cu asigurarea conceptului de angajator de top la nivel mondial. Doriți să contribuiți la modelarea viitorului automotive la DRÄXLMAIER?

Aflați acum despre carieră la DRÄXLMAIER

Istoria Grupului DRÄXLMAIER