Familia DRÄXLMAIER

Împreună ne asumăm
responsabilitatea

"Trebuie să rămânem fideli valorilor care ne-au caracterizat întotdeauna: cooperarea în cadrul companiei; gândirea și acționarea reciprocă și încrederea absolută."

Fritz Dräxlmaier Sr., fondatorul companiei

Ce facem

Principiile noastre
călăuzitoare

Produse sustenabile

Produse eficiente din punct de vedere ecologic reflectă USP / caracterul unic / al Grupului DRÄXLMAIER și, prin urmare, generează o valoare adăugată pentru clienții noștri. Interpretarea noastră a produselor durabile include criterii sociale și ecologice de la achiziția de materiale până la livrarea produsului. Dorim să identificăm, să evaluăm și să îmbunătățim continuu efectele ecologice ale materialelor și proceselor noastre.

Schimbările climatice

Ne angajăm să respectăm obiectivele Acordului de la Paris privind schimbările climatice și să atingem neutralitatea climatică până cel târziu 2050, prin reducerea consecventă a emisiilor de carbon. Angajamentul nostru obligatoriu și responsabil îl reprezintă măsurile strategice de eficiență în logistică și producție, precum și sursa ecologică pentru furnizarea energiei în locațiile noastre.

Responsabilitatea socială

Oamenii sunt întotdeauna în centrul acțiunilor noastre. Ne manifestăm responsabilitatea față de angajații noștri și familiile acestora. Mai mult, contribuim activ pentru nevoile oamenilor din lanțurile de aprovizionare. Principiile directoare ale ONU pentru economie și drepturile omului ne însoțesc acțiunile.

Dezvoltarea durabilă

Cum asigurăm
sustenabilitatea?

Luăm în considerare standarde și condiții globale în ceea ce privește durabilitatea și reducerea amprentei de CO₂. Fabricile noastre au generat solicitarea de energie verde și am primit primele oferte de la furnizorii locali. Sustenabilitatea înseamnă, că trebuie să ne asumăm responsabilitate în toate părțile componente ale companiei. De exemplu, solicităm furnizorilor de transport să acorde o mare atenție mijloacelor de transport durabile și ne asigurăm că condițiile, pe care le furnizează, sunt conforme cu cerințele de protecție a mediului. Astfel, trebuie să asigurăm o abordare durabilă nu doar în producție sau în alte părți ale fabricilor, ci în întregul lanț de aprovizionare. Factorul uman este responsabil pentru o mentalitate durabilă continuă, care va influența pozitiv utilizarea tuturor resurselor.

Responsabilitate socială

Cum susținem
regiunea?

DRÄXLMAIER este un partener responsabil al regiunii și sprijină diverse instituții/ asociații, care au impact asupra multor oameni în regiune. Compania se concentrează pe patru domenii principale: social, educațional, sportiv și cultural. Noi sprijinim diverse proiecte, care ajută la dezvoltarea regiunii, unde se află locațiile DRÄXLMAIER. În Moldova, compania ajută instituțiile educaționale, precum universități, școli profesionale, licee și gimnazii din regiune pentru a susține dezvoltarea sustenabilă a tinerilor din regiune. De asemenea, oferim suport asociațiilor și centrelor sociale. Mai mult de zece ani organizăm campanii de colectare a hainelor și lenjeriei de pat în toate locațiile din Germania, care sunt aduse pentru oamenii din Moldova și distribuite tradițional în ajunul sărbătorilor de iarnă diferitor case de copii de tip familial și centre pentru persoane vulnerabile și în situații dificile de viață. 

Responsabilitatea comună

Cum implicăm
angajații?

Sustenabilitatea înseamnă pentru noi mai mult decât produsele orientate spre viitor. Ea este nucleul auto-percepției noastre și trăim acest lucru, la fel ca și angajații noștri. Din acest motiv, respectarea principiilor etice, politicii privind calitate, precum și regulamentele noastre privind complianceprotecția mediului, a surselor energetice, a sănătății și a muncii sunt strict controlate la nivel global. Persoanele de contact sunt disponibile pentru toți angajații la nivel mondial. Fabricile și extensiile noastre sunt certificate conform ISO 14001, ISO 45001 și IATF 16949.