Zilele Ușilor Deschise Învățământ Dual DRÄXLMAIER Bălți

21-05-2019 DRÄXLMAIER deschide ușile claselor teoretice și cele ale atelierelor practice ale școlii profesionale pentru elevii din clasele a 9-a, care sunt potențialii ucenici ai programului de Învățământ Dual din regiunea nordică a țării.

Bălți, 21 mai 2019. Vizitele sunt organizate pe 20-21 mai, la 13:00 și 15:00 la fabrica companiei din Bălți, pe strada Industrială 4. Elevilor le sunt prezentate specificul programului de învățământ dual vocațional-tehnic de la DRÄXLMAIER, beneficiile programului și procedura de aplicare.

DRÄXLMAIER  a jucat rolul de pionierat, inițiind  învățământul dual în Moldova în 2014. Partenerul nostru de cooperare este școala profesională Nr.5. Programul de ucenicie constă în pregătire teoretică (30%) și practică (70%), conform modelului german.  Grupul DRÄXLMAIER pune la dispoziție săli de studiu și ateliere de lucru, toate bine echipate pentru implementarea cu succes a subiectelor teoretice studiate. Instruirea se face timp de doi ani în cooperare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Ucenicii studiază tehnologia și etapele procesului de producție, logistica materialelor și depozitelor, cât și mecatronica, utilizând standarde care asigură un nivel ridicat de instruire și abilități dezvoltate.

Sunt trei specialități, care pot fi alese de către ucenici: Operator maşini-unelte automate şi semiautomate; Operator depozite mecanizate și automatizate sau Electromecanic la instalarea și întreținerea utilajului industrial.

Ucenicii primesc bursă de stat, iar DRÄXLMAIER le oferă salariu de ucenicie, transport și prânz gratuit pe tot parcursul perioadei de ucenicie. La final toți absolvenții au prioritate la angajare în echipa DRÄXLMAIER.

Majoritatea absolvenților programului Învățământ Dual de la companie au devenit angajați ai DRÄXLMAIER în anii precedenți. Implicarea companiei în susținerea învățământului profesional vocațional-tehnic va continua în 2019-2020. Vom sprijini următoarea generație de aproximativ 70 de ucenici din Bălți și Cahul. Mai multe informații pot fi găsite pe pagina DRÄXLMAIER: https://md.draexlmaier.com/cariera/sistem-dual-de-invatamant/.

Grupul DRÄXLMAIER consideră, că o educație modernă, orientată spre cerințele pieței muncii, este o investiție bună – în viitorul persoanei și a țării. Astfel, DRÄXLMAIER deschide perspective viitoare pentru tineri și oferă oportunități de dezvoltare în țara de origine.  "Compania dezvoltă și îmbunătățește în mod constant fabricile, astfel suntem mereu în căutare de angajați motivați și talentați. Considerăm că cea mai bună modalitate de a avea angajați de înaltă calificare este de a investi în educația lor de sine stătător. Compania face acest lucru pentru trei luni în perioada de școlarizare pentru toți colaboratorii, care se angajează la fabricile noastre, deoarece angajăm fără a cere  experiență anterioară în domeniu. În plus, compania primește angajați bine pregatiți prin programul de Învățământ Dual. Suntem mândri că DRÄXLMAIER a fost inițiatorul acestei educații tehnice profesionale în Republica Moldova. Investind în ateliere și echipamente moderne de studiu, în instructori de înaltă calificare și programe atractive pentru ucenici, în burse și facilități, avem mari așteptări. Și vedem deja rezultate bune – majoritatea absolvenților ai programului de ucenicie s-au alăturat familiei DRÄXLMAIER și activează în linii de producție, depozite și ateliere mecanice, demonstrând, că investiția companiei e răsplătită prin calitatea procesului de producție", a declarat Guido Meinelt, Administratorul DRÄXLMAIER Bălți, Moldova.

"Educația profesională prin sistemul dual reprezintă viitorul calificării resurselor umane în Republica Moldova. Datorită acestei alternative, formarea profesională va deveni mai atractivă în rândul tinerilor, fiind beneficiari ai unei instruiri practice în ateliere bine echipate, familiarizarea cu cultura organizatorică a unei companii și oportunități de angajare. O strânsă cooperare între sectorul de afaceri și instituțiile de învățământ este cheia succesului pentru o garanție modernă a sistemului educațional, orientată către specialiștii necesari "pregătirea pentru piața muncii", a declarat Vadim Bubulici, Manager de formare profesională a companiei.

Informație generală

Despre
Grupul DRÄXLMAIER

Grupul DRÄXLMAIER furnizează celor mai importanţi producători de automobile sisteme de cablaje moderne, interioare premium, componente electrice şi electronice și sisteme de stocare pentru asigurarea mobilității electrice. Combinația de competențe de bază în zonele interioare, electrice, electronice și sisteme de stocare este unicală în industria automotivă. Prin urmare, compania acoperă întregul lanț de producție, de la ideea inițială, prin proces de dezvoltare și producție și până la, în secvență, livrarea produselor pe liniile de asamblare a producătorilor de automobile premium.

Inventatorul cablajului adaptat necesităților clientului, Grupul DRÄXLMAIER dezvoltă tehnologia inovatoare a cablajelor, componentelor electrice și electronice, toate direct in-house. Aceasta include sisteme de cablaje de înaltă tensiune, sisteme de gestionare a acumulatoarelor și distribuitori inteligenți de energie. DRÄXLMAIER lucrează asupra mobilității viitoare fără emisii de gaze prin soluția sistemelor de stocare de tensiune joasă și tensiune înaltă. Fiind un lider de piață pentru sistemele interioare în automobile de clasa premium, Grupul DRÄXLMAIER furnizează producătorilor iluminare ambientală, console centrale, panouri de uși și de instrumente, cât și module complete de uși și cockpit.

Grupul DRÄXLMAIER este furnizor automotiv internațional având în jur de 65 fabrici în peste 20 de țări. Fondată în Germania în 1958, compania are în jur de 72.000 de angajați la nivel mondial. Fiind o afacere de familie, gândirea responsabilă și cu accent pe viitor întotdeauna au stat la baza succesului ei economic. Este elementul de bază al strategiei să-și proiecteze afacerea și procesul de producție, cât și produsele, într-o manieră durabilă și astfel să mărească competitivitatea companiei pe termen lung. În plus, DRÄXLMAIER se angajează să atingă neutralitatea climatică până în 2050.

În 2021, Grupul DRÄXLMAIER a generat vânzări de 4,6 miliarde euro. Fiind membrul Topului 100 de furnizori de automotive, printre clienții renumiți ai companiei se numără Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche și VW, precum şi producători californieni de automobile.