Voluntarii DRÄXLMAIER Bălți plantează copaci în colaborare cu liceele municipale

28-09-2019 Câteva echipe de voluntari din DRÄXLMAIER Bălți, reprezentând ucenicii și instructorii programului de învățământ dual plantează azi copaci la câteva instituții de învățământ în cadrul proiectului „DRÄXLMAIER Bălți plantează copaci pentru viitor”.

Bălți, 28 septembrie 2019. Zeci de ucenici DRÄXLMAIER alături de copii și profesori din liceele ”Mihai Eminescu”, „George Coșbuc” și Școala Profesională nr.5 din Bălți au dorit să se implice într-o acțiune de susținere a mediului și, în același timp, să facă o faptă bună pentru comunitate. Cu toții au fost încântați să planteze arbori de mai multe specii pe teritoriile adiacente școlilor sus-menționate.

Voluntarii au săpat gropile, au plantat arborii și i-au udat, în speranța că întreaga comunitate va beneficia de roadele acțiunii lor. Toți voluntarii s-au bucurat că pot da o mână de ajutor la înfrumusețarea teritoriilor școlare. Copiii s-au implicat și au însuflețit evenimentul cu bucuria lor. Cei implicați sunt optimiști, deoarece știu că rezultatele acțiunii lor vor fi vizibile chiar și peste zeci de ani. De fiecare dată când vor trecere lângă aceste școli, vor ști că un anume pom a fost plantat de ei.

Conducerea companiei a susținut implementarea proiectului „DRÄXLMAIER Bălți plantează copaci pentru viitor”. „Sustenabilitatea și responsabilitatea socială sunt importante pentru DRÄXLMAIER. Ne bucurăm că am avut șansa să petrecem timp prețios împreună cu dascăli și copii și am reușit să oferim un dar sustenabil pentru înfrumusețarea teritoriilor instituțiilor de învățământ. Mulțumim administrațiilor acestor școli pentru că au răspuns pozitiv inițiativei companiei noastre. DRÄXLMAIER Bălți acordă o atenție deosebită mediului înconjurător. Este datoria noastră să ne implicăm activ în comunitate și ne bucurăm mult, că administrațiile instituțiilor au implicat copii voluntari din clasele primare, semn că generațiile viitoare vor crește cu tendința să protejeze natura”, a spus Natalia Grosu-Curocica, specialist relații publice în cadrul DRÄXLMAIER Moldova.

Reprezentanții instituțiilor de învățământ au contribuit activ la realizarea proiectului „DRÄXLMAIER Bălți plantează copaci pentru viitor”. Ei au fost alături de voluntari la eveniment și au apreciat contribuția companiei la acțiunea de plantare.  La finalul lucrărilor, copacii plantați sunt preluați de școlile implicate pentru grija ulterioară față de acestea în vederea asigurării durabilității lor.

DRÄXLMAIER  a inițiat  învățământul dual în Moldova în 2014. Partenerul nostru de cooperare este școala profesională Nr.5. Programul de ucenicie constă în pregătire teoretică (30%) și practică (70%), conform modelului german.  Grupul DRÄXLMAIER pune la dispoziție săli de studiu și ateliere de lucru, toate bine echipate pentru implementarea cu succes a subiectelor teoretice studiate. Instruirea se face timp de doi ani în cooperare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Ucenicii studiază tehnologia și etapele procesului de producție, logistica materialelor și depozitelor, cât și mecatronica, utilizând standarde care asigură un nivel ridicat de instruire și abilități dezvoltate. Ucenicii studiază la trei specialități: Operator maşini-unelte automate şi semiautomate; Operator depozite mecanizate și automatizate sau Electromecanic la instalarea și întreținerea utilajului industrial.

Ucenicii primesc bursă de stat, iar DRÄXLMAIER le oferă salariu de ucenicie, transport și card de masă pe tot parcursul perioadei de ucenicie. La final toți absolvenții au prioritate la angajare în echipa DRÄXLMAIER. Mai multe informații pot fi găsite pe pagina DRÄXLMAIER: https://md.draexlmaier.com/cariera/sistem-dual-de-invatamant/.

Informație generală

Despre
Grupul DRÄXLMAIER

Grupul DRÄXLMAIER furnizează celor mai importanţi producători de automobile sisteme de cablaje moderne, interioare premium, componente electrice şi electronice și sisteme de stocare pentru asigurarea mobilității electrice. Combinația de competențe de bază în zonele interioare, electrice, electronice și sisteme de stocare este unicală în industria automotivă. Prin urmare, compania acoperă întregul lanț de producție, de la ideea inițială, prin proces de dezvoltare și producție și până la, în secvență, livrarea produselor pe liniile de asamblare a producătorilor de automobile premium.

Inventatorul cablajului adaptat necesităților clientului, Grupul DRÄXLMAIER dezvoltă tehnologia inovatoare a cablajelor, componentelor electrice și electronice, toate direct in-house. Aceasta include sisteme de cablaje de înaltă tensiune, sisteme de gestionare a acumulatoarelor și distribuitori inteligenți de energie. DRÄXLMAIER lucrează asupra mobilității viitoare fără emisii de gaze prin soluția sistemelor de stocare de tensiune joasă și tensiune înaltă. Fiind un lider de piață pentru sistemele interioare în automobile de clasa premium, Grupul DRÄXLMAIER furnizează producătorilor iluminare ambientală, console centrale, panouri de uși și de instrumente, cât și module complete de uși și cockpit.

Grupul DRÄXLMAIER este furnizor automotiv internațional având în jur de 65 fabrici în peste 20 de țări. Fondată în Germania în 1958, compania are în jur de 72.000 de angajați la nivel mondial. Fiind o afacere de familie, gândirea responsabilă și cu accent pe viitor întotdeauna au stat la baza succesului ei economic. Este elementul de bază al strategiei să-și proiecteze afacerea și procesul de producție, cât și produsele, într-o manieră durabilă și astfel să mărească competitivitatea companiei pe termen lung. În plus, DRÄXLMAIER se angajează să atingă neutralitatea climatică până în 2050.

În 2021, Grupul DRÄXLMAIER a generat vânzări de 4,6 miliarde euro. Fiind membrul Topului 100 de furnizori de automotive, printre clienții renumiți ai companiei se numără Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche și VW, precum şi producători californieni de automobile.