Inaugurarea DRÄXLMAIER Cahul

25-08-2019 DRÄXLMAIER sărbătorește deschiderea festivă a fabricii din municipiul Cahul.

Cahul, 25 august 2019. Fabrica de producere a cablajelor auto DRÄXLMAIER din orașul Cahul, care a demarat activitatea la finele anului 2018,  și-a deschis oficial ușile la 25 august 2019. Autoritățile din managementul Grupului DRÄXLMAIER și locației Cahul, cât și autorități centrale, regionale, locale, parteneri de afaceri, parteneri de proiecte educaționale, angajații fabricii, rudele și familiile lor, cât și alți locuitori ai municipiului și regiunii de sud au fost invitați cu drag la evenimentul festiv al companiei.

Cât părinții au vizitat fabrica la tururi organizate și s-au documentat vizavi de condițiile de muncă de aici, cei mici au avut posibilitatea să se distreze la maxim. În preajma fabricii a fost amenajat un adevărat orășel al distracției: tobogane gonflabile, starturi vesele,  jocuri interactive, master-class-uri de pictură, show cu bule de săpun, mascote și multe alte activități organizate de animatori. Mai mult, în aria de sărbătoare a fost amenajat și un foodcort, astfel ca maturii și copiii să aibă parte de gustări și băuturi răcoritoare. Și pentru ca festivitatea să răsune în toată regiunea de sud, organizatorii au planificat și un concert de zile mari. Atmosfera a fost încinsă de ansamblul de dans ”Izvoraș”, ansamblul etno-folcloric ”Crăițele”, solista de muzică populară Lenuța Neagu, formațiile Pasha Parfeni & band, Tharmis Orchestra,  DoReDos, Sunstroke Project și  Carla’s Dreams. Seara s-a încheiat cu focuri de artificii spectaculoase.

“Suntem mândri să contribuim la consolidarea centrului economic din regiune investind în noua fabrică din Cahul. Cu acest pas, putem demonstra încă o dată angajamentul nostru sustenabil în Moldova. Aș dori să-mi exprim recunoștință tuturor oamenilor, care au contribuit la înființarea acestei fabrici și care continuă să ne sprijine în toate procesele zilnice, care asigura activitatea fără cusur a întregii locații”, a declarat Răzvan-Laurențiu Stoica, Administratorul fabricii din Cahul.

În Moldova Grupul DRÄXLMAIER a venit în 2007, când a deschis prima hală de producere la Bălţi. În 2011, a fost deschisă a doua fabrică. În 2017, DRÄXLMAIER a deschis un Birou de Dezvoltare Produs la Chişinău, iar în 2018 Grupul s-a extins la Cahul. În prezent, DRÄXLMAIER are în Moldova peste 5 mii de angajaţi. Fiind o afacere de familie, gândirea responsabilă și cu accent pe viitor întotdeauna au stat la baza succesului ei economic.

”Datorită experienței pozitive, pe care o avem aici în Moldova în ultimii doisprezece ani, a fost un pas logic pentru noi să ne extindem în sudul țării și să ne promovăm angajamentul aici. Pe suprafața de mai mult de 17.000 de metri², mai mult de 500 de angajați sunt acum în măsură să producă cablaje electrice de înaltă calitate pentru producătorii de automobile premium. Numărul angajaților va crește în următorii ani. Am securizat opțiunea de a extinde fabrica la necesitate. Astfel, avem capacitatea de a face alte proiecte.”, a menționat Kai Mussmann, Șef de Operațiuni SE Europa de Est.  

Grupul DRÄXLMAIER a fost fondat în 1958 în Germania şi de atunci a cunoscut o dezvoltare accelerată, ajungând la ziua de azi să aibă peste 60 de fabrici în peste 20 de ţări ale lumii cu mai mult de 70 de mii de angajaţi. Compania continuă astfel să investească în locațiile din Moldova și pregătirea profesională a angajaților companiei pentru continuarea proiectelor importante și crearea noilor locuri de muncă.

Informație generală

Despre
Grupul DRÄXLMAIER

Grupul DRÄXLMAIER furnizează celor mai importanţi producători de automobile sisteme de cablaje moderne, interioare premium, componente electrice şi electronice și sisteme de stocare pentru asigurarea mobilității electrice. Combinația de competențe de bază în zonele interioare, electrice, electronice și sisteme de stocare este unicală în industria automotivă. Prin urmare, compania acoperă întregul lanț de producție, de la ideea inițială, prin proces de dezvoltare și producție și până la, în secvență, livrarea produselor pe liniile de asamblare a producătorilor de automobile premium.

Inventatorul cablajului adaptat necesităților clientului, Grupul DRÄXLMAIER dezvoltă tehnologia inovatoare a cablajelor, componentelor electrice și electronice, toate direct in-house. Aceasta include sisteme de cablaje de înaltă tensiune, sisteme de gestionare a acumulatoarelor și distribuitori inteligenți de energie. DRÄXLMAIER lucrează asupra mobilității viitoare fără emisii de gaze prin soluția sistemelor de stocare de tensiune joasă și tensiune înaltă. Fiind un lider de piață pentru sistemele interioare în automobile de clasa premium, Grupul DRÄXLMAIER furnizează producătorilor iluminare ambientală, console centrale, panouri de uși și de instrumente, cât și module complete de uși și cockpit.

Grupul DRÄXLMAIER este furnizor automotiv internațional având în jur de 65 fabrici în peste 20 de țări. Fondată în Germania în 1958, compania are în jur de 72.000 de angajați la nivel mondial. Fiind o afacere de familie, gândirea responsabilă și cu accent pe viitor întotdeauna au stat la baza succesului ei economic. Este elementul de bază al strategiei să-și proiecteze afacerea și procesul de producție, cât și produsele, într-o manieră durabilă și astfel să mărească competitivitatea companiei pe termen lung. În plus, DRÄXLMAIER se angajează să atingă neutralitatea climatică până în 2050.

În 2021, Grupul DRÄXLMAIER a generat vânzări de 4,6 miliarde euro. Fiind membrul Topului 100 de furnizori de automotive, printre clienții renumiți ai companiei se numără Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche și VW, precum şi producători californieni de automobile.