Inaugurarea Biroului de Dezvoltare Produs la Chişinău

06-12-2017 DRÄXLMAIER a sărbătorit deschiderea unei noi locaţii în Moldova - Biroul de Dezvoltare Produs la Chişinău. Biroul s-a deschis pe adresa str.Studenţilor 9/21.

Chișinău, 6 decembrie 2017. Grupul DRÄXLMAIER a sărbătorit deschiderea unei noi locaţii în Moldova -  Biroul de Dezvoltare Produs la Chişinău. Festivitatea a avut loc la sediul locaţiei, pe adresa str. Studenţilor 9/21, lângă campusul Universităţii Tehnice a Moldovei din sectorul Rîşcani. Oaspeţii au fost salutaţi la deschidere de dl.Otmar Rauchensteiner, conducător al dezvoltării interioarelor şi dl.Ionuţ-Cristian Ciornei, conducător al cercetării şi dezvoltării interioarelor şi administratorul Biroului de Dezvoltare Produs Chişinău. În vederea pregătirii Biroului, clădirea a fost anterior reparată şi asigurată de toate elementele tehnice necesare pentru activarea angajaţilor în condiţii cele mai bune.

În echipa DRÄXLMAIER Chişinău vor activa peste 30 de ingineri, într-o echipă puternică de proiectare. Ei vor participa în proiecte internaţionale de dezvoltare a componentelor şi pieselor de interior pentru Industria Auto Premium. Activitatea în calitate de inginer-proiectant la DRÄXLMAIER Chişinău presupune conditii de lucru la nivel european, lucru cu tehnică de calcul performantă şi software CAD de ultima generaţie, cât şi instruiri tehnice in domeniu şi participare în proiecte internaţionale pentru clienţi de prestigiu.

Amplasarea Biroului de Dezvoltare anume lângă campusul Universităţii Tehnice a Moldovei de la Chişinău nu a fost una întâmplătoare.  UTM este un partener de viitor pentru DRÄXLMAIER. Talentul absolvenţilor acestei instituţii de multe ori a fost demonstrat prin angajaţi consacraţi, activând în cadrul Grupului DRÄXLMAIER. 

"Sunt foarte fericit să extindem cu succes şi în Republica Moldova activităţile noastre de dezvoltare produs. Aştept cu nerăbdare talente foarte motivate şi bine pregătite, care să consolideze echipa noastră şi împreună să asiguram creşterea grupului DRÄXLMAIER", a declarat domnul Otmar Rauchensteiner în cadrul ceremoniei de deschidere.

Ionuţ-Cristian Ciornei, administratorul locaţiei a comunicat, că Deschiderea Biroului de Dezvoltare la Chişinău reprezintă un pas înainte în implicarea Grupului DRÄXLMAIER  în Republica Moldova, după succesul reprezentat de fabricile grupului din Bălţi. "Dorim să creăm o echipă de proiectare motivată, să oferim tinerilor ingineri din Chisinău posibilitatea unor locuri de muncă în echipe internaţionale, în care să dezvolte interioarele automobilelor Premium ale viitorului."

Grupul DRÄXLMAIER a venit în Moldova în 2007 la Bălți. A găsit aici angajați motivați și consacraţi. De atunci, compania a continuat să se dezvolte și să investească, astfel în 2011, DRÄXLMAIER a deschis a doua fabrică la Bălți. Iar în 2016, compania a început extinderea celei de-a doua locaţii, construcția căreia s-a încheiat în vara 2017.

Grupul DRÄXLMAIER oferă angajaților un mediu de lucru atractiv, la cele mai înalte standarde. În plus, compania în continuare investeşte în educația și instruirea angajaților din momentul angajării.

Informație generală

Despre
Grupul DRÄXLMAIER

Grupul DRÄXLMAIER furnizează celor mai importanţi producători de automobile sisteme de cablaje moderne, interioare premium, componente electrice şi electronice și sisteme de stocare pentru asigurarea mobilității electrice. Combinația de competențe de bază în zonele interioare, electrice, electronice și sisteme de stocare este unicală în industria automotivă. Prin urmare, compania acoperă întregul lanț de producție, de la ideea inițială, prin proces de dezvoltare și producție și până la, în secvență, livrarea produselor pe liniile de asamblare a producătorilor de automobile premium.

Inventatorul cablajului adaptat necesităților clientului, Grupul DRÄXLMAIER dezvoltă tehnologia inovatoare a cablajelor, componentelor electrice și electronice, toate direct in-house. Aceasta include sisteme de cablaje de înaltă tensiune, sisteme de gestionare a acumulatoarelor și distribuitori inteligenți de energie. DRÄXLMAIER lucrează asupra mobilității viitoare fără emisii de gaze prin soluția sistemelor de stocare de tensiune joasă și tensiune înaltă. Fiind un lider de piață pentru sistemele interioare în automobile de clasa premium, Grupul DRÄXLMAIER furnizează producătorilor iluminare ambientală, console centrale, panouri de uși și de instrumente, cât și module complete de uși și cockpit.

Grupul DRÄXLMAIER este furnizor automotiv internațional având în jur de 65 fabrici în peste 20 de țări. Fondată în Germania în 1958, compania are în jur de 72.000 de angajați la nivel mondial. Fiind o afacere de familie, gândirea responsabilă și cu accent pe viitor întotdeauna au stat la baza succesului ei economic. Este elementul de bază al strategiei să-și proiecteze afacerea și procesul de producție, cât și produsele, într-o manieră durabilă și astfel să mărească competitivitatea companiei pe termen lung. În plus, DRÄXLMAIER se angajează să atingă neutralitatea climatică până în 2050.

În 2021, Grupul DRÄXLMAIER a generat vânzări de 4,6 miliarde euro. Fiind membrul Topului 100 de furnizori de automotive, printre clienții renumiți ai companiei se numără Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche și VW, precum şi producători californieni de automobile.