Haine calde din Germania pentru zile reci în Moldova

25-12-2019 Aproximativ 7 tone de îmbrăcăminte au fost aduse din partea colegilor din DRÄXLMAIER Germania pentru Republica Moldova în cadrul campaniei de strângere de fonduri de haine, care tradițional în fiecare an are loc în perioada sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou.

Bălți, 25 decembrie 2019. Societăţile şi centrele, beneficiarii cărora primesc donaţia, se află în municipiul Bălţi şi raioanele învecinate Drochia, Făleşti, Floreşti, Glodeni, Rîşcani, etc. Reprezentanţii centrelor de copii de tip familial, ai societăţilor de persoane cu nevoi speciale sau autorități regionale și voluntarii vor ridica hainele şi lengeria de pat de la depozit închiriat în vecinătatea primei fabrici pentru a o distribui ulterior persoanelor şi familiilor nevoiaşe din regiunile lor.

Donaţia DRÄXLMAIER cuprinde atât haine calde şi uşoare pentru femei şi bărbaţi, îmbrăcăminte pentru copii, cât şi seturi de lengerie de pat, perne, pături şi cuverturi. Donația a fost adusă de partenerii noștri de la compania de transport RoTir din România. Cele 82 de repacuri vor fi distribuite în perioada sărbătorilor cu ajutorul partenerului nostru în implementarea acestui proiect - organizaţia obştească Uniunea Femeilor Pentru Drepturile Copiilor „Lariola” din mun. Bălţi, astfel încât oamenii, care au nevoie de acest ajutor, să se poată bucura de sărbători.  

Domnul Guido Meinelt a declarat cu această ocazie: ”Această colectare de fonduri a devenit o tradiție, fiind repetată anual în perioada sărbătorilor de iarnă și este în continuare o contribuție necesară pentru Moldova. Continuarea proiectului sustenabil de colectare a donațiilor nu este ușoară și atrage implicarea și munca multor oameni, însă utilitatea acesteia rămâne incontestabilă și suntem fericiți pentru ajutorul Dvs. neîntrerupt. Venim cu mulțumiri către toți colegii din Germania implicați pentru realizarea acestui proiect. Le dorim tuturor oamenilor bunăstare, pace în familiile lor, bucurie de a petrece sărbătorile alături de oamenii dragi. Să aveți Crăciun și An Nou Fericit!”

Inițiativa de a face această donație le aparține colegilor din Germania. Pentru oamenii nevoiași orice haină sau cuvertură caldă, oferă o iarnă mai primitoare şi o rază de speranţă de a trece cu bine anul, care vine. De peste 20 de ani angajații DRÄXLMAIER colectează haine pentru a fi donate reprezentanților păturilor social-dezavantajate. Începând cu 2007, Grupul donează anual haine și lenjerie de pat pentru persoanele nevoiașe din Republica Moldova.

”Familia și prietenii reprezintă bogăția adevărată a oamenilor și familia mare DRÄXLMAIER dorește prin această donație să transmită mai departe spiritul dăruinței și să contribuie astfel la împlinirea visurilor altor oameni și altor familii. Cunoaștem, că multe persoane au nevoie stringentă de aceste haine sau lenjerie, care le vor veni de mare ajutor în anul, care vine”, a menționat Natalia Grosu-Curocica, specialist de relații publice DRÄXLMAIER Moldova.

Compania contribuie la realizarea proiectelor sociale cu o plăcere deosebită. În afară de generarea locurilor de muncă pentru adulți la fabricile noastre de producere a cablajelor auto, este esențial pentru noi toți să ajutăm comunitatea, în care trăim. Prin această donație dorim să aducem căldură și bucurie oamenilor, care într-adevăr au nevoie de ele.

Grupul DRÄXLMAIER este un partener responsabil al regiunii și sprijină diverse instituții și proiecte durabile. Compania se concentrează pe patru domenii principale: social, educațional, sportiv și cultural. Instituțiile sau asociațiile sunt susținute în diverse proiecte, care au impact asupra multor persoane din regiune și ajută la dezvoltarea localităților, unde se află fabricile companiei.

Informație generală

Despre
Grupul DRÄXLMAIER

Grupul DRÄXLMAIER furnizează celor mai importanţi producători de automobile sisteme de cablaje moderne, interioare premium, componente electrice şi electronice și sisteme de stocare pentru asigurarea mobilității electrice. Combinația de competențe de bază în zonele interioare, electrice, electronice și sisteme de stocare este unicală în industria automotivă. Prin urmare, compania acoperă întregul lanț de producție, de la ideea inițială, prin proces de dezvoltare și producție și până la, în secvență, livrarea produselor pe liniile de asamblare a producătorilor de automobile premium.

Inventatorul cablajului adaptat necesităților clientului, Grupul DRÄXLMAIER dezvoltă tehnologia inovatoare a cablajelor, componentelor electrice și electronice, toate direct in-house. Aceasta include sisteme de cablaje de înaltă tensiune, sisteme de gestionare a acumulatoarelor și distribuitori inteligenți de energie. DRÄXLMAIER lucrează asupra mobilității viitoare fără emisii de gaze prin soluția sistemelor de stocare de tensiune joasă și tensiune înaltă. Fiind un lider de piață pentru sistemele interioare în automobile de clasa premium, Grupul DRÄXLMAIER furnizează producătorilor iluminare ambientală, console centrale, panouri de uși și de instrumente, cât și module complete de uși și cockpit.

Grupul DRÄXLMAIER este furnizor automotiv internațional având în jur de 65 fabrici în peste 20 de țări. Fondată în Germania în 1958, compania are în jur de 72.000 de angajați la nivel mondial. Fiind o afacere de familie, gândirea responsabilă și cu accent pe viitor întotdeauna au stat la baza succesului ei economic. Este elementul de bază al strategiei să-și proiecteze afacerea și procesul de producție, cât și produsele, într-o manieră durabilă și astfel să mărească competitivitatea companiei pe termen lung. În plus, DRÄXLMAIER se angajează să atingă neutralitatea climatică până în 2050.

În 2021, Grupul DRÄXLMAIER a generat vânzări de 4,6 miliarde euro. Fiind membrul Topului 100 de furnizori de automotive, printre clienții renumiți ai companiei se numără Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche și VW, precum şi producători californieni de automobile.