Grupul DRÄXLMAIER l-a însoțit pe Președintele Federal într-o călătorie în Moldova

08-10-2021 În timpul vizitei de stat în Republica Moldova, un reprezentant DRÄXLMAIER a fost membru al delegației de afaceri.

Moldova, 8 octombrie 2021.

Președintele Federal Frank-Walter Steinmeier a vizitat Republica Moldova cu o săptămâna în urmă. Pe lângă discuțiile politice cu Președintele Republicii, Prim-ministrul și Președintele Parlamentului, Președintele Federal a deschis, printre altele, o conferință economică germano-moldovenească. Participant la conferință și, în același timp, un membru al delegației de afaceri care a călătorit în Republica Moldova împreună cu Președintele Federal a fost Prof. Dr. Jörg Elsenbach, responsabil cu guvernanța grupului în cadrul Grupului DRÄXLMAIER.

În discursul său de deschidere la conferința de afaceri, Președintele Federal a lăudat angajamentul companiilor germane din țară. Acestea ar fi creat aproape 9.000 de locuri de muncă. În același timp, Steinmeier a privit spre viitor: „Cifrele sunt impresionante. Dar, având în vedere optimismul politic, având în vedere punctul de cotitură din Moldova, pe care îl simțim în aceste zile, văd aici un mare potențial de îmbunătățire semnificativă. Dorim să încurajăm antreprenorii germani în acțiunile lor și comerțul lor cu Moldova”, a spus Președintele Federal.

Cu peste 5.000 de angajați, Grupul DRÄXLMAIER este cel mai mare angajator din Republica Moldova. DRÄXLMAIER și-a deschis prima fabrică în țară în 2007 la Bălți. Grupul DRÄXLMAIER are acum două fabrici la Bălți, una la Cahul și un birou pentru dezvoltarea produselor la Chișinău. Compania produce cablaje electrice pentru mai mulți producători de automobile premium la sediile sale de producere din Moldova.

Grupul DRÄXLMAIER a fost implicat în învățământul profesional și academic în Republica Moldova de mulți ani. „În calitate de companie de familie și angajator responsabil, acest angajament este foarte important pentru noi. Grupul DRÄXLMAIER a creat structuri în diverse domenii ale educației din Republica Moldova, de care sute de tineri beneficiază an de an”, a subliniat Prof. Dr. Elsenbach, care l-a însoțit pe Președintele Federal de-a lungul întregii sale călătorii ca reprezentant al Grupului DRÄXLMAIER.

Guido Frank Meinelt, Country Speaker Moldova și Administratorul fabricilor din Bălți, și-a exprimat convingerea că aprecierea exprimată de Președintele Federal în timpul vizitei cu privire la locurile de muncă create în Moldova și proiectele educaționale inițiate, se bazează pe strategia de dezvoltare a Grupului DRÄXLMAIER și pe eforturile constante al echipelor de management în vederea dezvoltării regiunilor locațiilor noastre: „Avem o colaborare foarte reușită cu instituțiile de învățământ implicate în proiecte educaționale comune, inițiate de DRÄXLMAIER în Moldova - inginerie și management în transportul auto la Universitatea de Stat din Bălți și program de învățământ dual la Bălți și Cahul. Suntem partenerii regiunilor în care sunt situate fabricile noastre și investim în proiecte educaționale semnificative, care dezvoltă abilități și cunoștințe ale tinerilor și îi ajută să fie pregătiți bine pentru viitor. Aceste proiecte au impact asupra multor oameni din regiune. Credem că este important să oferim sprijinul „know-how-ului” nostru pentru a atinge obiectivul comun de educare a tinerilor profesioniști, care ar decide să rămână să lucreze aici, acasă și să dezvolte regiunile în continuare.”

Furnizorul de automotive a inițiat mai multe ucenicii bazate pe modelul de formare duală și o specialitate la Universitatea din Bălți. De la începutul instruirii duale în Moldova, DRÄXLMAIER a pregătit peste 400 de tineri. În plus, DRÄXLMAIER susține Colegiul orientat spre practică din Strășeni. În curând va începe o altă cooperare cu școala profesională din Bălți.

Din 2016, DRÄXLMAIER a acordat aproximativ 150 de burse studenților. Compania oferă, de asemenea, suport tehnic pentru cursul „Inginerie și management în transportul auto” lansat de companie. Atât experții de la Universitatea de Științe Aplicate Landshut, cât și Prof. Dr. Elsenbach au oferit cursuri studenților moldoveni. La Universitatea din Bălți, DRÄXLMAIER va fi, de asemenea, reprezentat în Balti Innovation Park cu propriul laborator DRÄXLMAIER, unde studenții vor beneficia de studii avansate și instruiri opționale.

Informație generală

Despre
Grupul DRÄXLMAIER

Grupul DRÄXLMAIER furnizează celor mai importanţi producători de automobile sisteme de cablaje moderne, interioare premium, componente electrice şi electronice și sisteme de stocare pentru asigurarea mobilității electrice. Combinația de competențe de bază în zonele interioare, electrice, electronice și sisteme de stocare este unicală în industria automotivă. Prin urmare, compania acoperă întregul lanț de producție, de la ideea inițială, prin proces de dezvoltare și producție și până la, în secvență, livrarea produselor pe liniile de asamblare a producătorilor de automobile premium.

Inventatorul cablajului adaptat necesităților clientului, Grupul DRÄXLMAIER dezvoltă tehnologia inovatoare a cablajelor, componentelor electrice și electronice, toate direct in-house. Aceasta include sisteme de cablaje de înaltă tensiune, sisteme de gestionare a acumulatoarelor și distribuitori inteligenți de energie. DRÄXLMAIER lucrează asupra mobilității viitoare fără emisii de gaze prin soluția sistemelor de stocare de tensiune joasă și tensiune înaltă. Fiind un lider de piață pentru sistemele interioare în automobile de clasa premium, Grupul DRÄXLMAIER furnizează producătorilor iluminare ambientală, console centrale, panouri de uși și de instrumente, cât și module complete de uși și cockpit.

Grupul DRÄXLMAIER este furnizor automotiv internațional având în jur de 65 fabrici în peste 20 de țări. Fondată în Germania în 1958, compania are în jur de 72.000 de angajați la nivel mondial. Fiind o afacere de familie, gândirea responsabilă și cu accent pe viitor întotdeauna au stat la baza succesului ei economic. Este elementul de bază al strategiei să-și proiecteze afacerea și procesul de producție, cât și produsele, într-o manieră durabilă și astfel să mărească competitivitatea companiei pe termen lung. În plus, DRÄXLMAIER se angajează să atingă neutralitatea climatică până în 2050.

În 2021, Grupul DRÄXLMAIER a generat vânzări de 4,6 miliarde euro. Fiind membrul Topului 100 de furnizori de automotive, printre clienții renumiți ai companiei se numără Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche și VW, precum şi producători californieni de automobile.