DRÄXLMAIER Bălți donează un teren de joacă unei grădinițe din municipiu

28-11-2019 Un nou spațiu de joacă este inaugurat în această dimineață în municipiul Bălți în cadrul proiectului ”Din inimă de la DRÄXLMAIER”.

Bălți, 28 noiembrie 2019. Noul loc de joacă se află la instituția de educație timpurie Nr. 43 ”Zâmbetul”. La inaugurare sunt prezenți reprezentanții companiei din Bălți din departamentul Îmbunătățire Continuă și colectivul didactic al grădiniței în frunte cu Ana Talpă, director. Cei mai importanți participanți la eveniment sunt beneficiarii direcți ai donației date - copiii de la instituția preșcolară, care sunt entuziasmați, că primesc în dar echipamente noi de joacă, pe care le vor putea folosi ori de câte ori vor ieși la plimbări în curtea grădiniței.

Inițiativa de a face această donație îi aparține domnului Guido Meinelt, administratorul fabricilor DRÄXLMAIER din Bălți. ”Compania contribuie la realizarea proiectelor sociale cu o plăcere deosebită. În afară de generarea locurilor de muncă pentru adulți la fabricile noastre de producere a cablajelor auto, este esențial pentru noi toți să ajutăm comunitatea, în care trăim. Prin construcția acestui teren de joacă noi primim recompensă maximă – zâmbetele sincere ale copiilor și dascălilor”, a remarcat domnul administrator.

Grupul DRÄXLMAIER este un partener responsabil al regiunii și sprijină diverse instituții și proiecte durabile. Compania se concentrează pe patru domenii principale: social, educațional, sportiv și cultural. Instituțiile sau asociațiile sunt susținute în diverse proiecte, care au impact asupra multor persoane din regiune și ajută la dezvoltarea localităților, unde se află fabricile companiei.

”Este important pentru companie să susținem dezvoltarea și educația copiilor, tinerei generații, să contribuim împreună pentru viitorul lor. Compania investește în continuare în dezvoltarea regiunii și ne bucurăm atunci, când vedem un proiect important susținut de parteneri, iar beneficiarii acestuia mulțumiți de rezultat”, a menționat Natalia Grosu-Curocica, specialist de relații publice DRÄXLMAIER Moldova.

Colaborarea fabricilor din Bălți cu instituțiile municipale de învățământ are o experiență lungă. De exemplu, specialitățile de studii în program de învățământ dual realizat în parteneriat cu Școala Profesională Nr.5 din Bălți sau specialitatea ”Inginerie și management în transportul auto” realizat în colaborare cu Universitatea de Stat ”A.Russo” și universitatea din Landshut, Germania, cât și colegii DRÄXLMAIER din oficiul central din Vilsbiburg. Tot către aceste instituții de învățământ compania de mai multe ori face donații de echipamente necesare studiilor la aceste specialități. Pe lângă aceasta, susținem proiecte desfășurate de diferite colegii, licee, gimnazii și școli primare, cât și instituții preșcolare din municipiul Bălți și regiune, de unde vin angajații noștri. Durabilitatea acestor proiecte este foarte importantă pentru companie.

Informație generală

Despre
Grupul DRÄXLMAIER

Grupul DRÄXLMAIER furnizează celor mai importanţi producători de automobile sisteme de cablaje moderne, interioare premium, componente electrice şi electronice și sisteme de stocare pentru asigurarea mobilității electrice. Combinația de competențe de bază în zonele interioare, electrice, electronice și sisteme de stocare este unicală în industria automotivă. Prin urmare, compania acoperă întregul lanț de producție, de la ideea inițială, prin proces de dezvoltare și producție și până la, în secvență, livrarea produselor pe liniile de asamblare a producătorilor de automobile premium.

Inventatorul cablajului adaptat necesităților clientului, Grupul DRÄXLMAIER dezvoltă tehnologia inovatoare a cablajelor, componentelor electrice și electronice, toate direct in-house. Aceasta include sisteme de cablaje de înaltă tensiune, sisteme de gestionare a acumulatoarelor și distribuitori inteligenți de energie. DRÄXLMAIER lucrează asupra mobilității viitoare fără emisii de gaze prin soluția sistemelor de stocare de tensiune joasă și tensiune înaltă. Fiind un lider de piață pentru sistemele interioare în automobile de clasa premium, Grupul DRÄXLMAIER furnizează producătorilor iluminare ambientală, console centrale, panouri de uși și de instrumente, cât și module complete de uși și cockpit.

Grupul DRÄXLMAIER este furnizor automotiv internațional având în jur de 65 fabrici în peste 20 de țări. Fondată în Germania în 1958, compania are în jur de 72.000 de angajați la nivel mondial. Fiind o afacere de familie, gândirea responsabilă și cu accent pe viitor întotdeauna au stat la baza succesului ei economic. Este elementul de bază al strategiei să-și proiecteze afacerea și procesul de producție, cât și produsele, într-o manieră durabilă și astfel să mărească competitivitatea companiei pe termen lung. În plus, DRÄXLMAIER se angajează să atingă neutralitatea climatică până în 2050.

În 2021, Grupul DRÄXLMAIER a generat vânzări de 4,6 miliarde euro. Fiind membrul Topului 100 de furnizori de automotive, printre clienții renumiți ai companiei se numără Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche și VW, precum şi producători californieni de automobile.