Donație de haine din DRÄXLMAIER Germania pentru Moldova

23-12-2020 Aproape 5 tone de îmbrăcăminte au fost aduse din partea colegilor din Germania pentru persoanele social-dezavantajate din Republica Moldova și sunt distribuite beneficiarilor în perioada sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou.

Moldova, 23 decembrie 2020. Angajaţii Grupului DRÄXLMAIER din Germania au colectat haine pentru persoanele nevoiaşe atât din raioanele de nord cât și, începând din acest an, cei din sudul Moldovei. Hainele sunt donate moldovenilor în perioada sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou.

În timpul campaniei sustenabile de strângere de donații a colegilor DRÄXLMAIER din Germania s-au adunat în jur de 5 tone de îmbrăcăminte şi lengerie de pat, aduse la Bălţi înaintea sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou. Distribuția donațiilor a fost organizată de Organizaţie Obştească Uniunea Femeilor Pentru Drepturile Copiilor „Lariola”.  Reprezentanţii şi voluntarii diferitor asociații obștești au primit hainele şi lengeria de pat de la depozit pentru a o distribui ulterior persoanelor şi familiilor nevoiaşe din regiunile lor. Donaţia DRÄXLMAIER conține haine pentru bărbați, femei și copii, cât şi multe seturi de lengerie de pat, perne, pături şi cuverturi calde.

Beneficiarii donaţiei în 2020-2021: în acest an ajutorul colegilor germani a susținut 7 case de copii de tip familial: Bubulici, Cazacu, Mancas, Marcu, Musteața, Russu, Șuiu, cât și multe organizații sociale: centrul de plasament temporar a copiilor în situaţia de risc "Drumul spre casă", centrul ergosocial "Socium", centrul de găzduire şi adaptare socială a persoanelor fără adăpost "Reîntoarcere", ”Respirația a doua pentru oamenii în etate și inactive”, ”Univers Caritate”, asociațiile nevăzătorilor, asistențele sociale și societăţile pentru invalizi. Societăţile şi centrele, beneficiarii cărora au primit donaţia, se află în municipiul Bălţi, raioanele învecinate Drochia, Glodeni, Rîşcani, Sîngerei, Făleşti, Floreşti și Edineț. În premieră în acest an, donația a fost transmisă și asociației obștești ”Centrul psiho-social. Simbolul Speranței”, care a distribuit donația beneficiarilor din raioanele Cahul și Vulcănești din sudul Moldovei.

Voluntarii şi reprezentanţii asociaţiilor şi centrelor au mulţumit colegilor din compania DRÄXLMAIER, care au adunat atâtea haine şi lucruri bune pentru beneficiarii lor. Olga Șciogoleva a transmis un mesaj pentru toți oamenii cu inimă mare, care în pofida situației dificile pentru toți în 2020, au găsit putere și voință să organizeze și să contribuie la colectarea hainelor. ”Pentru beneficiarii moldoveni contează foarte mult faptul, că nu sunt uitați an de an și cineva depune mult efort ca să organizeze această donație. Pentru oamenii cu nevoi speciale orice haină sau cuvertură caldă, face o iarnă mai blândă şi le dă o rază de speranţă de a trece cu bine anul, care vine.”

Doamna Cazacu, care a primit donația pentru casa lor de copii de tip familial, de asemenea a exprimat sincere mulțumiri companiei pentru această donație – ”Donațiile primite la Crăciun ne vor ajuta extrem de mult tot anul împrejur și acest ajutor ne susține în dificultatea de găsire a surselor pentru a întreține copiii. Vă mulțumim din suflet, că continuați această tradiție minunată”. Reprezentanții asociațiilor au menționat și avantajul plasării în acest an a majorității hainelor pentru donație în saci - astfel a fost nevoie de mai puțin timp și a fost mai ușoară preluarea acestora.

Inițiativa de a face această donație le aparține colegilor din Germania. De 25 de ani, angajații DRÄXLMAIER colectează haine pentru a fi donate reprezentanților păturilor social-dezavantajate, iar timp de 13 ani, donațiile au fost colectate pentru oamenii vulnerabili din Republica Moldova. Guido Meinelt, Administratorul fabricilor din Bălți, le-a mulțumit tuturor colegilor care s-au ocupat de proiect: "Suntem foarte bucuroși că anul acesta s-au făcut din nou donații generoase pentru Moldova și am dori să profităm de această ocazie pentru a mulțumi tuturor celor implicați. Mai ales în perioada Covid-19, anul acesta donația de îmbrăcăminte este o mare expresie a solidarității și un ajutor indispensabil pentru o mare parte a populației defavorizate din țară."

Informație generală

Despre
Grupul DRÄXLMAIER

Grupul DRÄXLMAIER furnizează celor mai importanţi producători de automobile sisteme de cablaje moderne, interioare premium, componente electrice şi electronice și sisteme de stocare pentru asigurarea mobilității electrice. Combinația de competențe de bază în zonele interioare, electrice, electronice și sisteme de stocare este unicală în industria automotivă. Prin urmare, compania acoperă întregul lanț de producție, de la ideea inițială, prin proces de dezvoltare și producție și până la, în secvență, livrarea produselor pe liniile de asamblare a producătorilor de automobile premium.

Inventatorul cablajului adaptat necesităților clientului, Grupul DRÄXLMAIER dezvoltă tehnologia inovatoare a cablajelor, componentelor electrice și electronice, toate direct in-house. Aceasta include sisteme de cablaje de înaltă tensiune, sisteme de gestionare a acumulatoarelor și distribuitori inteligenți de energie. DRÄXLMAIER lucrează asupra mobilității viitoare fără emisii de gaze prin soluția sistemelor de stocare de tensiune joasă și tensiune înaltă. Fiind un lider de piață pentru sistemele interioare în automobile de clasa premium, Grupul DRÄXLMAIER furnizează producătorilor iluminare ambientală, console centrale, panouri de uși și de instrumente, cât și module complete de uși și cockpit.

Grupul DRÄXLMAIER este furnizor automotiv internațional având în jur de 65 fabrici în peste 20 de țări. Fondată în Germania în 1958, compania are în jur de 72.000 de angajați la nivel mondial. Fiind o afacere de familie, gândirea responsabilă și cu accent pe viitor întotdeauna au stat la baza succesului ei economic. Este elementul de bază al strategiei să-și proiecteze afacerea și procesul de producție, cât și produsele, într-o manieră durabilă și astfel să mărească competitivitatea companiei pe termen lung. În plus, DRÄXLMAIER se angajează să atingă neutralitatea climatică până în 2050.

În 2021, Grupul DRÄXLMAIER a generat vânzări de 4,6 miliarde euro. Fiind membrul Topului 100 de furnizori de automotive, printre clienții renumiți ai companiei se numără Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche și VW, precum şi producători californieni de automobile.