to Top

2007

Grupul DRÄXLMAIER stabilește prima locație în Bălţi, Moldova. În doar câteva luni, clădirea este reparată, sala e decorată și echipată cu cele mai noi echipamente pentru producția de sisteme de cablu. Pentru viitorii lucrători sunt organizate cursuri de formare profesională. Aceasta este cea mai mare investiție străină în Moldova în acest an. Se începe producția de sisteme electrice pentru clienții din industria Automotivă Premium.

to Top

2010

Compania germană DRÄXLMAIER realizează investiții uriaşe în Moldova. Odată cu cucerirea unui nou client și a unui nou contract, se începe construcţia halei de producție 2.

to Top

2011

Pe 10 mai 2011 are loc deschiderea oficială a locaţiei 2 din Bălţi. DRÄXLMAIER este din nou lider în vederea investiţiilor cele mai mari în Moldova. Implementarea standardelor de calitate pentru dezvoltarea, producerea și instalarea sistemelor electrice pentru autovehicule este finalizată cu succes.

to Top

2012

Grupul DRÄXLMAIER continuă tendința de creștere și dezvoltare. Sunt primite comenzi noi și activate noi linii de producție. La DRÄXLMAIER Bălţi, a fost înfiinţat sectorul de asamblare finală a cablajelor specifice necesităţilor clientului, unde sunt produse cablaje pentru modelele electrice şi hibrid.

to Top

2014

La iniţiativa DRÄXLMAIER are loc lansarea unui proiect pilot de educație tehnică duală vocaţională în colaborare cu școala profesională Nr.5 cu următoarele specialități: electromontor utilaje de dispecerat și teleautomatică, operator maşini-unelte automate şi semiautomate, cât şi operator depozite mecanizate și automatizate. Tot în acest an are loc deschiderea specialităţii ”Ingineria și Managementul în Transportul Auto” la Universitatea de Stat "A.Russo" din Bălţi, de asemenea propus de DRÄXLMAIER în colaborare cu Ministerul Educaţiei şi Universitatea din Landshut.

to Top

2017

Datorită necesității de a crește capacitatea de producție, Grupul DRÄXLMAIER construieşte extinderea halei de producție 2 din Bălţi. În vara 2017 lucrările de construcție sunt finalizate. Are loc lărgirea producției, creşterea numărului de angajaţi. La Chişinău vine un alt proiect DRÄXLMAIER - birou de Dezvoltare Produs.

to Top

2018

Biroul de Dezvoltare Produs DRÄXLMAIER la Chișinău își deschide ușile. Pe 15 octombrie startează producția de cablaje electrice la Cahul. Grupul DRÄXLMAIER sărbătorește cea de-a șaizecea aniversare a companiei.

to Top

2019

Inaugurarea fabricii de cablaje electrice la Cahul. Zilele ușilor deschise la Chișinău, Bălți (Învățământ Dual) și Cahul. Domnul Jürgen Otto preia funcția de CEO al Grupului DRÄXLMAIER de la domnul Fritz Dräxlmaier și conduce Consiliul Executiv și activitatea operațională a companiei. În calitate de reprezentant al acționarilor, Fritz Dräxlmaier menține relația cu compania și este în continuare președintele consiliului. Această schimbare în management este un pas strategic.