Zilele Ușilor Deschise Învățământ Dual DRÄXLMAIER Bălți

21. May 2019 – DRÄXLMAIER deschide ușile claselor teoretice ale școlii profesionale și zona atelierelor practice elevilor din clasele a 9-a, care sunt potențialii ucenici ai programului de Învățământ Dual din regiunea nordică a țării.

Vizitele sunt organizate pe 20-21 mai, la 13:00 și 15:00 la fabrica companiei din Bălți, pe strada Industrială 4. Elevilor le sunt prezentate specificul programului de învățământ dual vocațional-tehnic de la DRÄXLMAIER, beneficiile programului și procedura de aplicare.

DRÄXLMAIER  a jucat rolul de pionierat, inițiind  învățământul dual în Moldova în 2014. Partenerul nostru de cooperare este școala profesională Nr.5. Programul de ucenicie constă în pregătire teoretică (30%) și practică (70%), conform modelului german.  Grupul DRÄXLMAIER pune la dispoziție săli de studiu și ateliere de lucru, toate bine echipate pentru implementarea cu succes a subiectelor teoretice studiate. Instruirea se face timp de doi ani în cooperare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Ucenicii studiază tehnologia și etapele procesului de producție, logistica materialelor și depozitelor, cât și mecatronica, utilizând standarde care asigură un nivel ridicat de instruire și abilități dezvoltate.

Sunt trei specialități, care pot fi alese de către ucenici: Operator maşini-unelte automate şi semiautomate; Operator depozite mecanizate și automatizate sau Electromecanic la instalarea și întreținerea utilajului industrial.

Ucenicii primesc bursă de stat, iar DRÄXLMAIER le oferă salariu de ucenicie, transport și prânz gratuit pe tot parcursul perioadei de ucenicie. La final toți absolvenții au prioritate la angajare în echipa DRÄXLMAIER.

Majoritatea absolvenților programului Învățământ Dual de la companie au devenit angajați ai DRÄXLMAIER în anii precedenți. Implicarea companiei în susținerea învățământului profesional vocațional-tehnic va continua în 2019-2020. Vom sprijini următoarea generație de aproximativ 70 de ucenici din Bălți și Cahul. Mai multe informații pot fi găsite pe pagina DRÄXLMAIER: https://md.draexlmaier.com/cariera/sistem-dual-de-invatamant/.

Grupul DRÄXLMAIER consideră, că o educație modernă, orientată spre cerințele pieței muncii, este o investiție bună – în viitorul persoanei și a țării. Astfel, DRÄXLMAIER deschide perspective viitoare pentru tineri și oferă oportunități de dezvoltare în țara de origine.  "Compania dezvoltă și îmbunătățește în mod constant fabricile, astfel suntem mereu în căutare de angajați motivați și talentați. Considerăm că cea mai bună modalitate de a avea angajați de înaltă calificare este de a investi în educația lor de sine stătător. Compania face acest lucru pentru trei luni în perioada de școlarizare pentru toți colaboratorii, care se angajează la fabricile noastre, deoarece angajăm fără a cere  experiență anterioară în domeniu. În plus, compania primește angajați bine pregatiți prin programul de Învățământ Dual. Suntem mândri că DRÄXLMAIER a fost inițiatorul acestei educații tehnice profesionale în Republica Moldova. Investind în ateliere și echipamente moderne de studiu, în instructori de înaltă calificare și programe atractive pentru ucenici, în burse și facilități, avem mari așteptări. Și vedem deja rezultate bune – majoritatea absolvenților ai programului de ucenicie s-au alăturat familiei DRÄXLMAIER și activează în linii de producție, depozite și ateliere mecanice, demonstrând, că investiția companiei e răsplătită prin calitatea procesului de producție", a declarat Guido Meinelt, Administratorul DRÄXLMAIER Bălți, Moldova.

"Educația profesională prin sistemul dual reprezintă viitorul calificării resurselor umane în Republica Moldova. Datorită acestei alternative, formarea profesională va deveni mai atractivă în rândul tinerilor, fiind beneficiari ai unei instruiri practice în ateliere bine echipate, familiarizarea cu cultura organizatorică a unei companii și oportunități de angajare. O strânsă cooperare între sectorul de afaceri și instituțiile de învățământ este cheia succesului pentru o garanție modernă a sistemului educațional, orientată către specialiștii necesari "pregătirea pentru piața muncii", a declarat Vadim Bubulici, Manager de formare profesională a companiei.

A impartasi

A impartasi Twitter LinkedIn Facebook Google+ Xing Mail Print