Inaugurarea DRÄXLMAIER Cahul

25. August 2019 – DRÄXLMAIER sărbătorește deschiderea festivă a fabricii din municipiul Cahul.

Între orele 16:00-22:30 pe maturi și copii îi așteaptă un program diversificat. Evenimentul are loc pe adresa str. Muncii, 4. Toți doritorii sunt bineveniți.

Fabrica de producere a cablajelor auto DRÄXLMAIER din orașul Cahul, care a demarat activitatea la finele anului 2018,  își deschide oficial ușile la 25 august 2019. Autoritățile din managementul Grupului DRÄXLMAIER și locației Cahul, cât și autorități centrale, regionale, locale, parteneri de afaceri, parteneri de proiecte educaționale, angajații fabricii, rudele și familiile lor, cât și alți locuitori ai municipiului și regiunii de sud sunt invitați cu drag la evenimentul festiv al companiei.

Cât părinții vizitează fabrica la tururi organizate și se documentează vizavi de condițiile de muncă de aici, cei mici au posibilitatea să se distreze la maxim. În preajma fabricii este amenajat un adevărat orășel al distracției: tobogane gonflabile, starturi vesele,  jocuri interactive, master-class-uri de pictură, show cu bule de săpun, mascote și multe alte activități organizate de animatori. Mai mult, în zonă este amenajat și un foodcort, astfel ca maturii și copiii să aibă parte de gustări și băuturi răcoritoare. Și pentru ca sărbătoarea să răsune în toată regiunea de sud, organizatorii au planificat și un concert de zile mari. Atmosfera este încinsă de ansamblul de dans ”Izvoraș”, ansamblul etno-folcloric ”Crăițele”, solista de muzică populară Lenuța Neagu, formațiile Pasha Parfeni & band, Tharmis Orchestra,  DoReDos, Sunstroke Project și  Carla’s Dreams. Seara se va încheia cu focuri de artificii spectaculoase.

“Suntem mândri să contribuim la consolidarea centrului economic din regiune investind în noua fabrică din Cahul. Cu acest pas, putem demonstra încă o dată angajamentul nostru sustenabil în Moldova. Aș dori să-mi exprim recunoștință tuturor oamenilor, care au contribuit la înființarea acestei fabrici și care continuă să ne sprijine în toate procesele zilnice, care asigura activitatea fără cusur a întregii locații”, spune Răzvan-Laurențiu Stoica, Administratorul fabricii din Cahul.

În Moldova Grupul DRÄXLMAIER a venit în 2007, când a deschis prima hală de producere la Bălţi. În 2011, a fost deschisă a doua fabrică. În 2017, DRÄXLMAIER a deschis un Birou de Dezvoltare Produs la Chişinău, iar în 2018 Grupul s-a extins la Cahul. În prezent, DRÄXLMAIER are în Moldova peste 5 mii de angajaţi. Fiind o afacere de familie, gândirea responsabilă și cu accent pe viitor întotdeauna au stat la baza succesului ei economic.

”Datorită experienței pozitive, pe care o avem aici în Moldova în ultimii doisprezece ani, a fost un pas logic pentru noi să ne extindem în sudul țării și să ne promovăm angajamentul aici. Pe suprafața mai mult de 17.000 de metri², mai mult de 500 de angajați sunt acum în măsură să producă cablaje electrice de înaltă calitate pentru producătorii de automobile premium. Numărul angajaților va crește în următorii ani. Am securizat opțiunea de a extinde fabrica la necesitate. Astfel, avem capacitatea de a face alte proiecte.”, a menționat Kai Mussmann, Șef de Operațiuni SE Europa de Est.

Grupul DRÄXLMAIER a fost fondat în 1958 în Germania şi de atunci a cunoscut o dezvoltare accelerată, ajungând la ziua de azi să aibă peste 60 de fabrici în peste 20 de ţări ale lumii cu mai mult de 70 de mii de angajaţi. Compania continuă astfel să investească în locațiile din Moldova și pregătirea profesională a angajaților companiei pentru continuarea proiectelor importante și crearea noilor locuri de muncă.